Skip to content

ringgadebroen

December 2015
December 2015

Da Ringgadebroen blev åbnet d. 1. juni 1938, var der i høj grad tale om et stykke moderne byggeri og en byggeteknisk nyskabelse. Broen blev nemlig ikke bygget i stålkonstruktioner, men i beton. Som Aarhus Stiftstidende formulerede det dengang: ”Ingen steder fik man et stærkere indtryk af, at Aarhus var blevet en stor by.” Her, 77 år senere, giver det faktisk meget god mening, at broen signalerede storhed og udvikling i 1938.

I min verden har Ringgadebroen altid været der og primært været noget, man refererede til, når man sad i en bil: “Hej…vi er der om 5 min. Vi er på Ringgadebroen nu!”. Som udgangspunkt altså en praktisk, geografisk markør – og nå ja, en bro over banelegemet.

På dette foto kan man se broen i sin helhed – og i al sin skønhed. Ikke som man typisk ser den eller tænker på den. Med de smukke buer og det helt sydlandske islæt. Stødte jeg på et motiv som dette i Frankrig eller Italien, ville jeg ikke tøve et øjeblik med at forevige det betagende syn. En blæsende eftermiddag i december ‘genfandt’ jeg Ringgadebroen fra denne vinkel, med denne himmel. Det bliver aldrig “bare” en bro for mig igen.