Skip to content

alene i marienlund

Maj 2015
Maj 2015

Jeg elsker faktisk at holde for rødt på dette sted ved Marienlund, da udsigten på den ene side, til Riis Skov, uanset årstid er betagende. Og fordi der på den anden side, i midten af krydset, hvor bydelen Trøjborg slutter, står den smukkeste blodbøg og troner. Der er altid noget særligt at betragte og et øjebliks ro at hente her.

Normalt – morgen, middag, aften og nat – er denne strækning stærkt befærdet og i evig bevægelse. Så det er den eneste gang nogensinde, at jeg har oplevet dette sted uden én eneste bil, bus, cyklist eller fodgænger i nærheden. Og med en næsten rungende stilhed uden for bilen. Jeg blev simpelthen nødt til at fotografere denne stilhed og stilstand, så billedet er taget ud ad forruden på min bil. Jeg tænkte ikke på det den aften, men når jeg betragter fotoet nu, ledes mine tanker målrettet hen på den skønne børnebog, Palle alene i verden. For det var formentlig den samme følelse, jeg ville have siddet med som Palle, hvis ikke jeg havde været så betaget af motivet.